Поезія Павла Грабовського у фольклорному засвоєнні - Задорожний, В. (Слово і Час, 2012)
Стаття присвячена дослідженню народнопоетичного засвоєння вірша П. Грабовського “Сон”.
Процес фольклоризації авторського твору супроводжується появою нових ідейних мотивів, що
їх актуалізують як змінені історичні обставини, так й інша психологічна реакція на них. The article focuses on the folklore assimilation of P. Hrabovsky’s poem “The Dream”. The
folklorization of the Ukrainian author’s work, the researcher states, is accompanied by the emergence
of new ideas and motifs called forth by ever changing historical circumstances along with psychological
reactions to them. Статья посвящена исследованию народнопоэтического
освоения стихотворения П. Грабовского “Сон”. Процесс
фольклоризации авторского произведения сопровождается
появлением новых идейных мотивов, актуализированных
как измененными историческими обстоятельствами, так и
психологической реакцией на них.