Творчість Станіслава Бжозовського в рецепції Михайла Рудницького - Радишевський, Р. (Слово і Час, 2012)
У статті представлено рецепцію життєвого і творчого шляху Станіслава Бжозовського у викладі Михайла Рудницького. Діяльність Бжозовського постає як безпрецедентне явище для польського метакритичного дискурсу міжвоєнного двадцятиліття, коли спадщина письменника здобула належну оцінку критиків, а сам Станіслав Бжозовський посів своє місце серед найвидатніших інтелектуалів Європи і світу. The paper represents Mykhaylo Rudnytsky’s reception of life and creative works of Stanislaw Brzozowski. In this perspective, Brzozowski’s activities are perceived as an unprecedented phenomena of Polish metacritical discourse of the interwar period, the time when Stanislaw Brzozowski’s works received proper critical recognition and the writer himself finally occupied his well-deserved place among the most outstanding intellectuals in Europe and the whole world. В статье представленa рецепция жизненного и творческого пути Станислава Бжозовского в изложении Михаила Рудницкого. Деятельность Бжозовского выступает как беспрецедентное явление для польского метакритического дискурса межвоенного двадцатилетия, когда наследие писателя получило должную оценку критиков, а сам Станислав Бжозовский занял свое место среди выдающихся интеллектуалов Европы и мира.