Академічні бесіди: “На шляхах духовної інтеґрації...”: Обговорення книжок Ірини Бетко (Підготувала Олена Поліщук) (Слово і Час, 2012)
В Інституті літератури в межах роботи
літературно-критичного клубу “Академічні
бесіди” відбулася презентація-обговорення
праць Ірини Бетко, присвячених дослідженню
образів, тем, сюжетів, мотивів творчості
українського письменства від Григорія Сковороди
до найсучасніших авторів, а саме: “Біблійні
сюжети і мотиви в українській поезії ХІХ –
початку ХХ століття” (Zielona Góra; Kijów,
1999); “Українська релігійно-філософська поезія.
Етапи розвитку” (Katowice, 2003); “На шляхах
духовної інтеґрації. Глибиннопсихологічні,
релігійно-філософські та ритуально-міфологічні
мотиви в українській постмодерній прозі” (Olsztyn,
2010) – видання, підготовлені на матеріалі
вибраних творів популярних сучасних українських
прозаїків – Ю. Андруховича, О. Забужко, Ю. Іздрика,
Є. Кононенко та ін.