Бігаусівська математична модель сигналів джерел радіовипромінювань в інформаційному середовищі телекомунікаційних систем - Ільяшов, О.А. (Кибернетика и системный анализ, 2017)
Проаналізовано причини непридатності одновимірної ґаусівської моделі для аналізу та синтезу вимірювань параметрів складних сигналів. Описано біґаусівську математичну модель сигналів джерел радіовипромінювань. Проанализированы причины непригодности одномерной гауссовской модели для анализа и синтеза измерений параметров сложных сигналов. Описана бигауссовская математическая модель сигналов источников радиоизлучений. This paper analyzes why the one-dimensional Gaussian model is inapplicable for the analysis and synthesis of measurements of parameters of complex signals and describes the bi-Gaussian mathematical model of signals of sources of radio emitting.