Стойкие и практичные рандомизированные поточные шифры на основе кодов Рида–Соломона - Алексейчук, А.Н.; Гришаков, С.В. (Кибернетика и системный анализ, 2017)
Розглянуто клас рандомізованих потокових шифрів, що базуються на сумісному застосуванні шифрування, випадкового кодування та завадостійкого кодування відкритих повідомлень двійковими лінійними кодами. Показано, що в цьому класі існують шифри, що мають як завгодно високу обчислювальну стійкість відносно найбільш потужної з відомих атак та забезпечують як завгодно близькі до одиниці швидкість передачі, достовірність прийому, а також прийнятну складність відновлення відкритих повідомлень законним одержувачем. Доведення є конструктивним. Рассмотрен класс рандомизированных поточных шифров, основанных на совместном применении шифрования, случайного кодирования и помехоустойчивого кодирования открытых сообщений двоичными линейными кодами. Показано, что в этом классе существуют шифры, имеющие сколь угодно высокую вычислительную стойкость относительно наиболее мощной из известных атак и обеспечивающие сколь угодно близкие к единице скорость передачи, достоверность приема, а также приемлемую сложность восстановления открытых сообщений законным получателем. Доказательство является конструктивным. In this paper we consider a class of randomized stream ciphers based on joint employment of encryption, random coding, and error-correction coding by binary linear codes. It is shown that in this class there exist ciphers that have arbitrarily high computational security against the most powerful from all known attacks providing that both the transmission rate and the receiving accuracy have the value arbitrarily close to 1. The complexity of recovering plain messages by the legitimate receiver is acceptable as well. The proof is constructive.