Байесовские процедуры распознавания воспалительных процессов при глиомах головного мозга - Гридина, Н.Я.; Гупал, А.М.; Тарасов, А.Л. (Кибернетика и системный анализ, 2017)
Применение байесовских процедур распознавания показателей скорости оседания эритроцитов при глиомах головного мозга позволяет распознавать воспалительные процессы в организме человека. Анализ результатов методов распознавания на основе моделей сеть-дерево, цепей Маркова и ближайших соседей показал, что байесовская процедура наиболее эффективна. Використання баєсівських процедур розпізнавання показників швидкості осідання еритроцитів при гліомах головного мозку дозволяє розпізнавати запальні процеси в організмі людини. Аналіз результатів методів розпізнавання на основі моделей мережа-дерево, ланцюгів Маркова і найближчих сусідів показав, що баєсівська процедура є найбільш ефективною. Application of Bayesian procedures of recognition of erythrocyte sedimentation rate in brain gliomas has allowed detecting inflammatory processes in a human body. The analysis of results of the recognition methods based on tree network methods, Markov chains, and the closest neighbors has shown that Bayesian procedure was the most efficient.