Поетика повісті Тараса Шевченка “Прогулка с удовольствием и не без морали” (текст, контекст, інтертекст) - Боронь, О. (Слово і Час, 2012)
У статті комплексно проаналізовано художні особливості повісті Т. Шевченка “Прогулка с
удовольствием и не без морали”. Зокрема, розглянуто проблемно-тематичний зміст твору,
композицію, сюжет, функціональне значення інтертекстуальних зв’язків, запропоновано
визначення жанрового різновиду повісті тощо. The article offers a comprehensive analysis of Taras Shevchenko’s story “Walking with Pleasure
and not without Morals”, thus focusing on its main thematic issues, composition, plot, functions of
intertextual references, genre etc. В статье комплексно проанализированы
художественные особенности повести Тараса Шевченко
“Прогулка с удовольствием и не без морали”. В частности,
рассматриваются проблемно-тематическое содержание
произведения, композиция, сюжет, функциональное
значение интертекстуальных связей, предлагается
определение жанровой разновидности повести и др.