Розвиток суперкомп’ютерів серії СКІТ, розроблених в Інституті кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України у період з 2002 по 2017 роки - Головинський, А.Л.; Сергієнко, І.В.; Тульчинський, В.Г.; Маленко, А.Л.; Бандура, О.Ю.; Горенко, С.О.; Роганова, О.Ю.; Лаврікова, О.І. (Кибернетика и системный анализ, 2017)
У 2017 р. виповнилося п’ятнадцять років проекту створення вітчизняної обчислювальної системи з кластерною архітектурою СКІТ. У роботі вперше наведено дані про еволюцію архітектури комплексу СКІТ та статистику функціювання суперкомп’ютерного центру в період з 2002 по 2017 рр. Ці фактичні дані будуть корисні розробникам обчислювальних кластерів та дослідникам, які проектують нові алгоритми керування ними. В 2017 г. исполнилось пятнадцать лет проекту создания отечественной вычислительной системы с кластерной архитектурой СКИТ. В работе впервые рассмотрена эволюция архитектуры комплекса СКИТ и статистика функционирования суперкомпьютерного центра в период с 2002 по 2017 гг. Эти фактические данные будут полезны разработчикам вычислительных кластеров и исследователям, которые проектируют новые алгоритмы управления ими. 2017 marks the 15th anniversary of the supercomputer project SCIT, which allows us to summarize the results and draw conclusions. In this paper, we discuss evolution of SCIT architecture and supercomputing center statistics for years 2002–2017. These data will be useful to computer cluster developers and researchers who design resource management algorithms for computing clusters.