Проблемы синтеза ∑-автоматов, специфицированных в языках LP и LF логики первого порядка - Чеботарев, А.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2017)
Для двух фрагментов, LP и LF, логики первого порядка с ограниченными кванторами сформулированы и доказаны соответствующие варианты теоремы о спецификации, позволяющие свести процедуру синтеза ∑-автоматов, специфицированных формулами этих логик, к эквивалентному преобразованию формул. Для двох фрагментів, LP і LF, логіки першого порядку з обмеженими кванторами сформульовано і доведено відповідні варіанти теореми про специфікацію, які дають можливість зведення процедури синтезу ∑-автоматів, що специфіковані формулами цих логік, до еквівалентного перетворення формул. For two fragments LP and LF of monadic first-order logic with bounded quantifiers, the corresponding versions of specification theorem are formulated and proved, which enables the ∑-automata synthesis procedure to be reduced to the equivalent transformation of formulas.