Графовий підхід до розв’язання задач комбінаторного розпізнавання - Донець, Г.П. (Кибернетика и системный анализ, 2017)
Розглянуто проблему комбінаторного розпізнавання за допомогою серії тестових перевірок. До неї зводиться задача пошуку двох радіоактивних куль поміж множини заданих. Для розв’язання задачі запропоновано використати теорію графів. Цей підхід продемонстровано на прикладі для 22 куль. Рассмотрена проблема кобминаторного распознавания с помощью серии тестовых проверок. К ней сводится задача поиска двух радиоактивных шаров среди массы заданных. Для решения задачи предложено применить теорию графов. Этот подход продемонстрирован на примере для 22 шаров. The problem of finding two radioactive balls among a given set of balls is reduced to a combinatorial recognition problem, the latter solved by a series of tests. In so doing, methods of graph theory are employed. To illustrate this approach, an example with 22 balls is given.