Алгоритми методу дискретних особливостей для обчислювальних технологій - Довгий, С.О.; Ляшко, С.І.; Черній, Д.І. (Кибернетика и системный анализ, 2017)
Розглянуто алгоритми методу дискретних особливостей для обчислювальних технологій. Алгоритми перетворюють дискретизовані інтегральні представлення із розривними функціями і змінюють порядок особливостей у системі дискретних особливостей. За результатами перетворення виникає можливість коректно обчислювати значення функцій та їхніх похідних при параметричній залежності характеристичних функцій від часу. Алгоритми обчислювальних технологій можна використовувати як для двовимірних, так і для тривимірних гідродинамічних задач нестаціонарного відривного обтікання. Рассмотрены алгоритмы метода дискретных особенностей для вычислительных технологий. Алгоритмы преобразуют дискретизированные интегральные представления с разрывными функциями и изменяют порядок особенности в системе дискретных особенностей. Преобразования позволяют корректно вычислять значения функций и их производных при параметрической зависимости характеристических функций от времени. Алгоритмы вычислительных технологий применимы как для двумерных, так и для трехмерных гидродинамических задач нестационарного отрывного обтекания. Algorithms of computational technologies for hydrodynamic models that are representable as a system of discrete features are considered. The algorithms transform discrete integral representations with discontinuous functions and change the order of singularities in a system of discrete singularities. The transformations allow us to correctly calculate the values of the functions and their derivatives under the parametric dependence of the characteristic functions on time. The algorithms of computational technologies are applicable for both two-dimensional and three-dimensional hydrodynamic problems of non-stationary detached flow.