Узагальнена інтерстріпація функцій двох змінних - Литвин, О.М.; Литвин, О.О.; Славік, О.В. (Кибернетика и системный анализ, 2018)
Наведено огляд наявних методів відновлення пошкоджених зображень. Описано оператори інтерстріпації для відновлення зображень у разі, якщо інформація є відомою лише на системі смуг, паралельних осям координат, з криволінійними границями, розташованими під довільним кутом, з врахуванням шуму на відомих смугах. Проведено експеримент для порівняння роботи методів з відомими аналогами. Представлен обзор существующих методов восстановления поврежденных изображений. Приведены операторы интерстрипации для восстановления изображений в случае, если информация известна лишь на системе полос, параллельных осям координат, с криволинейными границами, расположенных под произвольным углом, с учетом шума на известных полосах. Проведен эксперимент для сравнения работы методов с известными аналогами. An overview of existing inpainting methods for recovering damaged images is given. The interstripation operators for image restoration are given for the case when information is known only on a system of strips that are parallel to the coordinate axes, have curvilinear boundaries, are arranged at arbitrary angles, and take into account noise in known strips. An experiment was conducted to compare the operation of the methods with world analogues.