Еволюція віршування до шевченківської доби - Лучук, І. (Слово і Час, 2012)
Стаття становить собою нарис українського віршування до середини ХІХ ст., відколи під
впливом поетичної творчості Т. Шевченка українська поезія переходила в якісно нові виміри.
Історія поезії тут насвітлюється в ракурсі історії віршування. The article in an attempt to sketch Ukrainian poetry in the mid-nineteenth century, having influenced
poetry of Taras Shevchenko Ukrainian poetry passed to a qualitatively new dimension. The history of
poetry is considered in the light of the history of versification. В статье осуществлена попытка очерка
украинского стихосложения до средины ХІХ в.,
то есть до того времени, когда под влиянием
поэтического творчества Т. Шевченко украинская
поэзия переходила в качественно новые
измерения. История поэзии здесь освещается в
ракурсе истории стихосложения.