Автобіографічність образів священників у творах Тимофія Бордуляка - Приліпко, І. (Слово і Час, 2012)
У статті розглянуто оповідання Т. Бордуляка, які ввійшли до видання Бордуляк Т. Невідомі
твори (Львів, 2010). Розкрито значення автобіографічних чинників у моделюванні образів
священиків, з'ясовано особливості наративної організації творів, окреслено роль героя-оповідача
в репрезентації авторської позиції. The article examines the T. Bordulyak’s story’s, which enter to publication Bordulyak T. The Unknowns
Works (Lviv, 2010). The author explores the meaning of autobiographical factors in modeling the
images of priests. The attention is also paid to the narratives organization of story’s and to the role of
the hero-teller in the representation position of the author. В статье рассмотрены рассказы Т. Бордуляка,
вошедшие в издание Бордуляк Т. Неизвестные
произведения (Львов, 2010). Раскрыто значение
автобиографических факторов в моделировании
образов священников, выяснены особенности
наративной организации произведений, очерчена
роль героя-рассказчика в репрезентации авторской
позиции.