Повісті Тараса Шевченка і романістика Вальтера Скотта: контактні зв'язки й типологічні паралелі - Боронь, О. (Слово і Час, 2012)
У статті проаналізовано факти обізнаності Шевченка із творчістю Вальтера Скотта, окреслено
параметри можливого впливу англійського романіста на прозу українського митця, розглянуто
спільні й відмінні риси творчості обох письменників. The article analyzes Shevchenko’s awareness about the works by Walter Scott, outlines possible
impact of the English novelist on the stories written by the Ukrainian author, and considers similarities
and differences between both writers. В статье проанализированы факты осведомленности
Шевченко с творчеством Вальтера Скотта, обозначены
параметры возможного влияния английского романиста
на прозу Шевченко, рассмотрены общие и отличительные
черты творчества обоих писателей.