Літературознавча концепція Івана Світличного та літературна критика (на матеріалі епістолярної спадщини дисидента) - Загоруйко, Н. (Слово і Час, 2012)
У статті епістолярну спадщину Івана Світличного розглянуто як продовження його професійних і
творчих потенцій. Епістолярій І. Світличного свідчить не лише про альтернативну (антирадянську)
позицію критика, бажання переосмислити літературний канон, а й про власну громадянську. The paper considers the epistolary heritage of Ivan Svitlychny as a continuation of his professional
and creative potencies. The letters written by Svitlychny prove to be a vivid illustration not only of his
anti-Soviet attitude as a literary critic and his craving for revision of the then literary canon, but also
of his active social position. В статье епистолярное наследие Ивана Светличного
рассматривается как продолжение его профессиональных
и творческих интересов. Эпистолярий И.Светличного
не только свидетельствует об альтернативной
(антисоветской) позиции литературного критика,
желании переосмыслить литературный канон, но и об
его собственной позиции, как гражданина.