Розробка енергозберігаючої системи світлодіодного освітлення для вагонів метро - Морозов, А.О.; Клименко, В.П.; Корбут, В.Б.; Ієвлєв, М.Г.; Бутко, В.Г. (Математичні машини і системи, 2018)
Описані основні технічні рішення, використані при розробці і впровадженні енергозберігаючих світлодіодних систем освітлення вагонів метро Куренівсько-Червоноармійської лінії Київського метрополітену, і результати експлуатації систем освітлення вагонів метро, розроблених і впроваджених ІПММС. Установлено, що у порівнянні зі стандартними системами освітлення з люмінесцентними світильниками світлодіодні системи забезпечують економію електроенергії в 3,5 рази і збільшення освітленості більше ніж у 1,5 рази Описаны основные технические решения, использованные при разработке и внедрении энергосберегающих светодиодных систем освещения вагонов метро Куренёвско-Красноармейской линии Киевского метрополитена, и результаты эксплуатации систем освещения вагонов метро, разработанных и внедренных ИПММС. Установлено, что по сравнению со стандартными системами освещения с люминесцентными светильниками светодиодные системы обеспечивают экономию электроэнергии в 3,5 раза и увеличение освещенности больше чем в 1,5 раза. The main technical solutions used under the development and implementation of energy-saving LED lighting systems for metro coaches of the Kurenivsko-Chervonoarmiyska Lines of Kyiv Metro, and the results of operating lighting systems for metro coaches developed and implemented by IPMMS are described. It is established that compared to standard lighting systems with fluorescent lamps, LED systems provide energy savings of 3.5 times and an increase in illumination more than 1,5 times.