Удосконалений метод комбінування даних на основі теорії Демпстера-Шейфера за наявності суперечливих даних - Альперт, С.І. (Математичні машини і системи, 2018)
Правило комбінації Демпстера є найбільш відомим правилом комбінації, оскільки воно оперує з неповними та неточними даними. Але дане правило не може працювати за наявності занадто суперечливої інформації. Правило комбінації Мерфі може оперувати з суперечливими частинами свідчення, воно розраховує середню базову масу. Але цей метод також має певний недолік, оскільки не враховує взаємозв’язок між свідченнями. Тому було запропоноване нове вдосконалене правило комбінації, засноване на теорії Демпстера-Шейфера, яке просте для обчислень і має високу точність. Правило комбинации Демпстера является наиболее известным правилом комбинации, поскольку оно оперирует с неполными и неточными данными. Но данное правило не может работать при наличии слишком противоречивой информации. Правило комбинации Мерфи может оперировать с противоречивыми частями свидетельства, оно считает среднюю базовую массу. Но этот метод тоже имеет определенный недостаток, поскольку не учитывает взаимосвязь между свидетельствами. Поэтому было предложено новое усовершенствованное правило комбинации, основанное на теории Демпстера-Шейфера, которое простое для вычислений и имеет высокую точность. Dempster’s rule of combination is the most popular rule of combinations, because it processes incomplete and uncertain data. But this rule can not deal with highly conflicted information. Combination method of Murphy can deal with conflicting bodies of evidence, it calculates the mean of the basic probability assignment. But this method also has some disadvantage. Correlation among various evidences is not taken into account. It was proposed a new improved combination method. Based on the Dempster-Shafer theory, a new method has the advantage of simple calculation and high accuracy.