Event Model for Localization of Emergency Situations - Voronenko, M.A. (Управляющие системы и машины, 2018)
The event model for the processes of epidemic emergency localization is constructed. The obtained calculations show that the expected gain of time for the localization of the epidemic situation, using the event model, according to the forecast data is 36–40 hours. Разработана событийная модель развития эпидемии с учетом причинно-следственных связей между региональными компонентами. Решения таких задач включают в себя использование ситуационного управления и новых информационных технологий. Проведена оценка эффективности разработанной модели. Полученные расчеты показывают, что ожидаемый прирост времени, отведенного на локализацию чрезвычайной эпидемической ситуации, согласно прогнозируемым данным, составляет 36–40 часов. Розроблено подієву модель розвитку епідемічної надзвичайної ситуації з урахуванням причинно-наслідкових зв’язків між регіональними компонентами. Розв’язання таких задач включає в себе використання ситуаційного управління і нових інформаційних технологій. Проведено оцінку ефективності розробленої моделі. Отримані розрахунки показують, що очікуваний приріст часу на локалізацію надзвичайної епідемічної ситуації, згідно прогнозованим даним, становить 36–40 годин.