Про розробку паралельних алгоритмів для новітніх процесів Intel Xeon Phi - Хіміч, О.М.; Попов, О.В.; Чистяков, О.В. (Теорія оптимальних рішень, 2018)
Розглянуто особливості реалізації ефективних алгоритмів для комп’ютерів з новітніми процесорами Intel Xeon Phi. Запропоновано паралельний алгоритм розв’язування часткової узагальненої алгебраїчної проблеми власних значень із стрічковими симетричними матрицями. Приведено результати апробації розробленого алгоритму. Рассмотрены особенности реализации эффективных алгоритмов для компьютеров с новейшими процессорами Intel Xeon Phi. Предложены параллельный алгоритм решения частичной обобщенной алгебраической проблемы собственных значений с ленточными симметричными матрицами. Приведены результаты апробации разработанного алгоритма. Features of implementing effective algorithms for computers with the latest Intel Xeon Phi processors are considered and a parallel algorithm for solving a partial generalized algebraic eigenvalue problem with band symmetric matrices is proposed. The results of approbation of the developed algorithm are presented.