Симметричная задача о компленетарных собственных числах - Березовский, О.А.; Бардадым, Т.А. (Теорія оптимальних рішень, 2018)
Рассматривается использование двойственных квадратичных оценок при решении задачи о комплементарных собственных числах. Для этого построены постановки исходной задачи в виде квадратичных экстремальных задач, получен ряд результатов о точности двойственных оценок для этих задач и о случаях, когда исходная задача не имеет решения. Розглядається використання двоїстих квадратичних оцінок при розв’язанні симетричної задачі про комплеметарні власні числа. Для цього побудовано формулювання початкової задачі у вигляді квадратичних екстремальних задач, отримано ряд результатів про точність двоїстих оцінок для цих задач і про випадки, коли початкова задача не має розв’язку. The use of dual quadratic estimates for solving the symmetric eigenvalues complementarity problem is considered. For this purpose, the formalisations of the initial problem in the form of quadratic extremal problems were constructed; the results on the accuracy of the dual estimates for these problems and the cases when the initial problem has no solution were obtained.