Оптимізація розподілу зовнішніх ресурсів між двома конкуруючими двопродуктовими еволюційними системами - Семенова, Н.В.; Гром, Н.В. (Теорія оптимальних рішень, 2018)
Створено нові типи моделей двопродуктових систем, що розвиваються, описано їх поведінку дискретними рекурентними співвідношеннями. Розроблено двокритеріальну модель для розв’язання задачі оптимізації розподілу зовнішніх ресурсів між двома конкуруючими двопродуктовими еволюційними системами. Смоделировано поведение двух конкурирующих двухпродуктовых эволюционных систем, разработана двухкритериальная модель для решения задачи оптимизации распределения внешних ресурсов между этими системами, описан метод нахождения оптимального распределения внешнего ресурса между ними. In article a behavior of two competitive two-product evolutional systems has been simulated, a two-criterion model is developed for the solving of problem of optimiization of distributing of external resource between these systems and describe a method to find an optimal distribution of external resource between them.