Уравнения динамики инертных газов для оптимизации принятия решений при обеспечении безопасной декомпрессии акванавтов - Аралова, Н.И.; Машкин, В.И. (Теорія оптимальних рішень, 2018)
Представлены уравнения динамики инертных газов в организме при гипербарии, дополняющие математическую модель функциональной системы дыхания, которые могут быть использованы для прогнозирования напряжений респираторных газов при компрессии, экспозиции на грунте и декомпрессии акванавтов. Представлені рівняння динаміки інертних газів у організмі при гіпербарії, що доповнюють математичну модель функціональної системи дихання, які можуть бути використані для прогнозування напружень респіраторних газів при компресії, експозиції на грунті і декомпресії акванавтів. Equations of the dynamics of inert gases to the body under hyperbaria are added, complementing the mathematical model of the functional breathing system that can be used to predict the stresses of respiratory gases during compression, exposure on the ground, and decompression of the aquanaut.