Один ітераційний метод розв’язування СЛАР з розрідженими симетричними матрицями - Сидорук, В.А. (Теорія оптимальних рішень, 2018)
Запропоновано алгоритм розв’язування систем лінійних алгебраїчних рівнянь з симетричними розрідженими матрицями методом симетричної верхньої релаксації на комп’ютерах з процесором Intel Xeon Phi. Приведено результати апробації алгоритму на персональному суперкомп’ютері Інпарком_ph. Предложен алгоритм решения систем линейных алгебраических уравнений с симметричными разреженными матрицами методом симметричной верхней релаксации на компьютерах с процессором Intel Xeon Phi. Приведены результаты апробации алгоритма на персональном суперкомпьютере Инпарком_ph. The algorithm for solving systems of linear algebraic equations with symmetric sparse matrices is proposed in the article by the method of symmetric upper relaxation on computers with the Intel Xeon Phi processor. The results of approbation of the algorithm on the personal supercomputer Inparcom_ph are presented.