Формалізація та розв’язування одного типу задач маршрутизації БПЛА - Гуляницький, Л.Ф.; Рибальченко, О.В. (Теорія оптимальних рішень, 2018)
Подано формальну постановку задачі маршрутизації безпілотних літальних апаратів, в якій розглядаються одночасно етапи планування операції та відвідування літальними апаратами встановлених цілей. Розроблено метаевристичний алгоритм розв'язування та проведено його аналіз на основі результатів аналізу обчислювального експерименту. Рассмотрена формальная постановка задачи маршрутизации БПЛА, в которой одновременно рассматриваются этапы планирования операции и посещение аппаратами установленных целей. Разработан метаэвристический алгоритм решения и проведен его анализ на основании результатов анализа вычислительного эксперимента. The formal statement of the particular UAV routing problem is covered. The problem under examination unites the stages of premission planning and visiting targets. The methaeuristic algorithm for solving the problem have been developed and analyzed based on the results of computational experiment.