Адитивний алгоритм розв’язання векторних задач лінійної оптимізації з булевими змінними - Семенова, Н.В.; Чайка, Д.О. (Теорія оптимальних рішень, 2018)
Розроблено адитивний алгоритм розв’язання векторних задач лінійної оптимізації з булевими змінними, який дозволяє отримувати Парето-оптимальні розв’язки та відповідні їм оцінки в просторі критеріїв. Запропонований алгоритм застосовано до розв’язання практичної задачі вибору заходів модернізації джерел теплогенерації та систем теплопостачання Сумської області. Разработан аддитивный алгоритм решения векторных задач целочисленной линейной оптимизации с булевыми переменными, который позволяет получать Парето-оптимальные решения и соответствующие им оценки в пространстве критериев. Предложенный алгоритм применен к решению практической задачи выбора мероприятий модернизации источников теплогенерации и систем теплоснабжения Сумской области. Additive algorithm for solving vector linear optimization problem with boole variables is developed. An algorithm allows to get Pаretо-optimum solutions and proper by him estimations in space of criteria. The offered algorithm to working out real practical problems of choice of measures of modernization of sources of generation of heat and system of supply of heat of thethe Sumy Oblast (Ukraine) is used.