Поезія Степана Сапеляка: біблійна генеза й авторський текст - Райбедюк, Г. (Слово і Час, 2012)
У статті з’ясовуються аспекти функціонування біблійного тексту в поезії Степана Сапеляка,
що опосередковують позицію автора. Його інтенційний світ репрезентовано крізь призму
християнського гуманізму. Проаналізовано інтегральні й типодиференційні характеристики
традиційних образних структур у ліриці митця. Вихідною основою інтерпретаційної моделі обрано
авторський текст, посередництвом якого досліджуються біблійні коди художньої свідомості поета. The article studies the manifestations of biblical text in the poetry of Stepan Sapeliak, paying special
attention to the use of biblical text as a mediator of the author’s position. The intentional world
of Sapeliak’s poetry is represented through the prism of Christian humanism. The paper analyzes
integral and differential features of traditional images in the writer’s lyrical heritage. The basis of the
interpretation offered here is the author’s text which allows to single out the biblical codes underlying
Sapeliak’s artistic approach. В статье выясняются аспекты функционирования
библейского текста в поэзии С. Сапеляка,
опосредующие позицию автора. Его интенциональный
мир представлен сквозь призму христианского
гуманизма. Проанализированы интегральные и
типодифференциальные характеристики традиционных
образных структур в лирике мастера слова. Исходной
основой интерпретационной модели избран авторский
текст, посредством которого исследуются библейские
коды художественного сознания поэта.