“Книга життя” Ірини Жиленко: “Homo feriens” в автобіографічно-мемуарному дискурсі - Касян, Л. (Слово і Час, 2012)
У статті розглянуто мемуарно-автобіографічну книжку відомої української поетеси-
шістдесятниці Ірини Жиленко “Homo feriens”, зокрема, окреслено художньо-естетичні особливості
та визначено жанрово-стильові параметри твору, проаналізовано специфіку репрезентації
авторського “Я”, засоби творення образів епохи та покоління шістдесятників. The paper dwells on the autobiographic memoirs of a well-known Ukrainian poet Iryna Zhylenko
Homo feriens, and concentrates above all on aesthetic specifics, genre and stylistic parameters of the
work, as well as on the auctorial self-representation and the means used to reproduce the panorama
of the special epoch and of the 1960s generation. В статье рассматривается мемуарно-автобиографическая книга известной украинской
поэтессы Ирины Жиленко “Homo feriens”, поданы
художественно-эстетические особенности, определены
жанрово-стилевые параметры книги, проанализирована
специфика подачи автобиографического “Я”, приёмы
создания образов эпохи и поколения шестидесятников.