Ідеологія та життєва практика пуританства у драмах Бернарда Шоу “Учень Диявола” та Лесі Українки “У пущі” - Соколова, В. (Слово і Час, 2012)
Розглянуто особливості художньої інтерпретації пуританства у драматичних творах Б. Шоу
“Учень Диявола” та Лесі Українки “У пущі”. На основі компаративного аналізу визначено жанрові,
сюжетні, образні та ідейні паралелі й розходження. The paper explores the literary interpretations of Puritanism in dramatic works by Bernard Shaw
(“The Devil’s Disciple”) and Lesia Ukrayinka (“In the Wilderness”). By means of comparative analysis,
the author singles out signifi cant parallels and divergences between the two dramas on the plane of
genre, plot, ideology, and metaphors. Рассматриваются проблемы художественной
интерпретации идеологии и жизненной практики
пуританства в драмах Б. Шоу “Ученик Дьявола” и Леси
Украинки “В пуще”. На основе компаративного анализа
определяются жанровые, сюжетные, образные и идейные
параллели и расхождения.