Німецький утопічний роман у генологічній інтерпретації Юрія Клена - Сабат, Г. (Слово і Час, 2012)
Статтю присвячено аналізу художніх та жанрових особливостей роману А. Дебліна “Гори, моря
і велетні”, здійсненого Юрієм Кленом. Систематизовано погляди письменника на генологічну
природу утопії. Дослідження актуальне з’ясуванням творчих домінант антиутопії. The paper deals with Yuriy Klen’s treatment of style and genre characteristics of Alfred
Döblin’s novel “Mountains Seas and Giants”. It summarizes the writer’s idea of
genological origins of utopianism, thus shedding light on the peculiarities of dystopian
novels. Статья посвящена анализу художественных и
жанровых особенностей романа А. Деблина “Горы,
моря и великаны”, произведенным Юрием Кленом.
Систематизировано взгляды писателя на генологическую
природу утопии. Исследование актуально выяснением
творческих амплитуд антиутопии.