Дезінтеграція канону соціалістичного реалізму в радянських історіях української літератури 1950–1960-х років - Ксьондзик, Н. (Слово і Час, 2012)
Статтю присвячено проблемі канону соціалістичного реалізму в різних радянських історіях
української літератури, а саме у виданнях 1950, 1956, 1957/1959, 1964 і 1971 рр. Ці видання
порівняно, а їхні модифікації проаналізовано. Це дає підґрунтя для майбутніх досліджень
процесів дезінтеграції соціалістичного реалізму в українській літературі. The article focuses on the problem of the socialist realist canon underlying the Soviet histories of
Ukrainian literature which were published in 1950, 1956, 1957-1959, 1964 and 1971. The comparative
study of these editions lays down the foundations for the future investigations of socialist realism’s
disintegration within Soviet Ukrainian literature. Статья фокусируется на проблеме канона
социалистического реализма в разных советских историях
украинской литературы, а именно в изданиях 1950, 1956,
1957/1959, 1964 и 1971 гг. Был проведен сравнительный
анализ указанных изданий и их модификаций. Это
является основой для последующих исследований
процессов дезинтеграции социалистического реализма
в украинской литературе.