“Записки українського самашедшого” Ліни Костенко як імітація документального твору - Галич, О. (Слово і Час, 2012)
Перший роман видатної української поетеси Ліни Костенко, написаний у формі стилізації під
документ, засвідчує тенденцію, що дедалі яскравіше виявляє себе в новітній літературі, коли інтерес
до документальності бачення людей і подій переростає в потребу імітувати документи й факти. The first novel by a famous Ukrainian poetess Lina Kostenko stylized as an authentic document
proves the tendency typical of the contemporary literature. This trend could be described as a necessity
to imitate documents and facts which evolves from the people’s need for factual events and
authentic portraits. Первый роман видающейся украинской поэтессы
Лины Костенко, написанный в форме стилизации под
документ, свидетельствует о тенденции, которая все ярче
проявляет себя в новейшей литературе, когда интерес к
документальности видения людей и событий перерастает
в потребность имитировать документы и факты.