Напряженное состояние полых цилиндров c вогнутым гофрированным поперечным сечением разной кривизны - Григоренко, Я.М.; Рожок, Л.С. (Прикладная механика, 2016)
В просторовій постановці із застосуванням аналітичних методів відокремлення змінних, апроксимації функцій дискретними рядами Фур'є та чисельного методу дискретної ортогоналізації проведено дослідження впливу на напружений стан порожнистих циліндрів з поперечним перерізом у вигляді увігнутих напівгофрів, зміни кривизни, що обумовлена варіаціями радіуса рухомого кола. Результати розв'язування задачі наведено у вигляді графіків розподілу полів переміщень і напружень. Проведено аналіз отриманих результатів. An effect of variability of curvature on the stress state of hollow cylinders is studied within the spatial statement with using the analytical methods of separation of variables, approximation of functions by the discrete Fourier series and numerical method of discrete orthogonalization. The cylinders are assumed to have the cross-sections in the form of concave semi-corrugations. The change of curvature is described as variations of the moving circle radius. The findings are shown in the form of plots of distribution of displacement and stress fields that are further analyzed.