Учений, педагог, організатор наукових досліджень Світового океану (до 75-річчя Олексія Юрійовича Митропольського) - Довбиш, С.М.; Коболєв, В.П.; Половка, С.Г.; Усенко, В.П. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2017)
7 квітня 2017 р. минуло 75 років відомому українському вченому в галузі морської геології, геохімії та геоекології, члену-кореспонденту Національної академії наук України, заслуженому діячеві науки і техніки України, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, доктору геолого мінералогічних наук, професору Олексію Юрійовичу Митропольському.