Перспективи реалізації інвестиційних проектів з освоєння вуглеводневих ресурсів українського сектору північно-західного шельфу Чорного моря - Толкунов, А.А.; Гаврилюк, Р.О. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2018)
Досліджено деякі геологічні, технологічні, економічні та регуляторні аспекти реалізації інвестиційних проектів з розвідки, пошуків та видобутку газу в українському секторі Чорного моря. Проведено геолого економічну оцінку нафтогазоперспективних об'єктів та складено рейтинг їх інвестиційної привабливості. Розглянуто декілька можливих сценаріїв освоєння вуглеводневих ресурсів нерозподіленого фонду надр українського сектору північно західного шельфу Чорного моря. Исследованы некоторые геологические, технологические, экономические и регуляторные аспекты реализации инвестиционных проектов по разведке, поиску, и добыче газа в украинском секторе Черного моря. Проведена геологоCэкономическая оценка нефтегазоперспективных объектов и составлен рейтинг их инвестиционной привлекательности. Рассмотрены несколько возможных сценариев освоения углеводородных ресурсов нераспределенного фонда недр украинского сектора Северо-Западного шельфа Черного моря. Some geological, technological, economic and regulatory aspects of the realization of investment projects for exploration and production of gas in the Ukrainian sector of the Black Sea are investigated. The geologicalCeconomic estimation of oil and gas prospecting objects has been made and the rating of their investment attractiveness has been compiled. Several possible scenarios for implementation of investment projects in the Ukrainian sector of the Northwest Shelf of the Black Sea are considered.