Видатний дослідник морів і океанів — Геворк'ян Володимир Христофорович. До 85-річчя з дня народження - Половка, С.Г.; Лаврик, О.Д.; Половка, О.А.; Довбиш, С.М. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2018)
В статті висвітлено основні віхи життя та наукові здобутки українського дослідника в галузі геології океанів і морів доктора геолого-мінералогічних наук, професора В.Х. Геворк’яна. В статье освещены основные вехи жизни и научные достижения украинского исследователя в области геологии океанов и морей доктора геологоCминералогических наук, профессора В.Х. Геворкьяна. The article covers the main landmarks of life and scientific developments of the Ukrainian researcher in the field of geology of the oceans and seas, Doctor of Geological and Mineralogical Sciences, Professor V. Kh. Gevorkyan.