Використання онкомаркерів на етапах діагностики і лікування хворих на плоскоклітинний рак орофарингеальної ділянки - Гірна, Г.А.; Костишин, І.Д. (Онкологія, 2017)
В огляді
проаналізовано можливість і ефективність визначення онкомар
-
керів у ротовій рідині та сироватці крові при раку порожнини рота і рото
-
глотки. Акцентовано увагу на найбільш специфічних і чутливих онкомарке
-
рах, які потребують подальшого дослідження з метою діагностики, моніто
-
рингу захворювання, обґрунтування вибору того чи іншого методу лікування. It was analyzed the possibility and efficiency of
determining tumor markers in oral fluid and serum for can
-
cer of the oral cavity and oropharynx. The attention is fo
-
cused on the most specific and sensitive tumor markers that
require further investigation with the goal of choosing a treat
-
ment method.