Особливості формування регіональної екологічної безпеки Полтавщини - Онищенко, В.О; Голік, Ю.С. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2009)
В роботі розглянуто особливості екологічного стану Полтавщини, які стали основою
рекомендацій щодо покращення показників стану довкілля та системи їх моніторингу
для досягнення збалансованості та екологічної безпеки в регіоні. В работе рассмотрены особенности экологического состояния Полтавщины, которые
стали основой рекомендаций относительно улучшения показателей состояния окружающей среды и системы их мониторинга для достижения сбалансированности и экологической безопасности в регионе. The paper reviews the peculiarities of environmental state of Poltava region, which became the
basis for recommendations in relation to the improvement of environmental indices and to their
monitoring for balanced and environmental safety achievement in the region.