Про становлення інформатики як наукової та учбової дисципліни - Зубенко, В.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
В роботі зроблено спробу окреслити місце інформатики у колі природничих наук. Пропонується визначення предмета та деяких основних понять інформатики. На основі введеної термінології зроблено стислий огляд історії становлення інформатики та її дескриптологічних витоків. The subject of informatics is discussed. The historical outlook on the formation of informatics is considered.