Література для юнацтва крізь призму ускладненої простоти наративного дискурсу (на прикладі роману “Маргаритко, моя квітко” Крістіне Нестлінгер) - Гнідець, У. (Слово і Час, 2012)
У статті розглядаються актуальні проблеми розвитку літератури для юнацтва, здійснюється
спроба концептуалізації поняття “література для юнацтва” крізь призму “ускладненої простоти”
наративного дискурсу (зокрема на прикладі роману для дівчат “Маргаритко, моя квітко”
австрійської письменниці Крістіне Нестлінгер). Авторка також порушує питання неоднозначності
літератури для юнацтва як особливого феномену. In the article are raised problems of evolution of literature for youth, the is an attempt to conceptualize
the separate notion of “Literature for youth”, describing it through the prism of “complicated simplicity”
in the narrative discourse, in particular, on the example of the novel for girls’ “Gretchen Sackmeier”
by Austrian writer Christine Nöstlinger. In the article are raised questions of ambiguity of literature for
youth as the peculiar phenomenon. В статье рассматриваются актуальные проблемы развития
литературы для юношества, совершается попытка концептуализации
понятия “литература для юношества” при раскрытии этого понятия сквозь
призму “усложнённой простоты” нарративного дискурса (на примере
романа для девочек “Гретхен Закмайер” австрийской писательницы
Кристинэ Нестлингер). Автор также поднимает вопрос о неоднозначности
литературы для юношества как особого феномена.