Повість Віри Вовк “Тотем скальних соколів”: роль антропонімії у створенні художнього підтексту - Григорчук, Ю. (Слово і Час, 2012)
Статтю присвячено аналізу літературно-художнього антропонімікону повісті Віри Вовк
“Тотем скальних соколів”. Досліджено семантико-функціональні особливості антропонімів з
урахуванням їх асоціативно-смислових зв’язків. Доведено превалювання в онімному просторі
твору культурологічно знакових власних назв із глибоким інтерпретаційним потенціалом та
визначено їх роль у формуванні сакральної поетики повісті. The article analyzes the belles letters anthroponyms in the Wira Wowk’s story “The Rock Falcons’
Totem”. Semantic and functional features of anthroponyms are analyzed together with their associative
relations. It is evident that the culturally significant proper names with strong deep hermeneutic
potential dominate in onymic space. The role of anthroponyms in the creation of sacred poetics of
the work is defined. Статья посвящена анализу литературно-художественного
антропонимикона повести Веры Вовк “Тотем скальных соколов”.
Исследовано семантико-функциональные особенности антропонимов с
учетом их ассоциативно-смысловых связей. Доказано преобладание в
онимном пространстве произведения культурологически знаковых имен
собственных с глубоким интерпретационным потенциалом и отмечена
их роль в создании сакральной поэтики повести.