Підходи інженерії якості сімейств програмних систем - Лавріщева, К.М.; Коваль, Г.І.; Коротун, Т.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Визначено напрямки розвитку інженерії якості програмних систем (ПС), які розробляються у новій парадигмі програмування – генеруюче програмування. Охарактеризовано актуальні проблеми забезпечення якості сімейств систем, що складають базис для побудови окремих ПС - членів сімейств – з повторно використовуваних компонентів. Сформульовано задачі інженерії якості сімейств та підходи до їх вирішення, зокрема задач верифікації, тестування, моделювання та оцінювання якості ПС у новій парадигмі. Directions to improvement of software system quality engineering are considered in the report. This software systems (SS) are creating in a new programming paradigm – generating programming. The actual issue of providing quality of a system families are described, because system families make a basis of constructing a set of systems (members of family) from the reused components. A great number of tasks for the quality engineering of system family, as well as approaches to their decision, are defined, in particular the tasks of verification, testing, modeling and evaluation of SS quality in the new paradigm.