Наративна стратегія повістевої прози Івана Чендея - Гурбанська, А. (Слово і Час, 2012)
У статті висвітлено наративну стратегію повістей Івана Чендея, простежено використання її
принципів та широкого спектра наративної структури, внутрішньої фокалізації, культивування
ліризму, екзистенційності, психологізму, символічних образів та новелістичної композиції,
розглянуто особливості моделювання художнього світу. The paper explores the narrative strategy of Ivan Chendey’s stories, his usage of different
narrative structures, inner focalization, his inclination to lyricism, existential motifs and psychological
analysis, his construction of symbolic images and novelistic composition, as well as of literary world
model. В статье освещена нарративная стратегия
повестей Ивана Чендея, прослежено
использование ее принципов и широкого спектра
нарративной структуры, внутренней фокализации,
культивирование лиризма, экзистенциональности,
психологизма, символических образов и
новеллистической композиции, рассмотрено
особенности моделирования художественного
мира.