Evaluation of some renewable energy technologies - Basu, R. (Розробка родовищ, 2017)
Purpose. The study aims to outline and compare various renewable energy alternatives in view of the global warming crisis and depletion of fossil fuels which cause emissions of carbon dioxide. Carbon dioxide is a major source of pollution and is an absorbent for radiation. Findings. Producer gas and bacterial engines are suggested as possible pollution reducing and cost effective methods for power generation. Coal, biomass, geothermal and hydroelectric have the lowest running cost, but carbon footprint cost is neglected. Solar chimneys, with low mechanical efficiency have low running costs, and no pollution. Modification of internal combustion engines to use producer gas and alcohol may reduce overall carbon footprint. Мета. Надати і порівняти різні види відновлюваної енергії з урахуванням енергетичної кризи, пов'язаної з глобальним потеплінням і виснаженням викопних джерел палива, що призводить до викидів вуглекислого газу, який є головним джерелом забруднення атмосфери й поглинання радіації. Результати. Генераторний газ і бактеріальні двигуни пропонуються в якості способу зменшення забруднення та економічного отримання електричної енергії. Отримання електроенергії на геотермальних і гідроелектростанціях, а також на станціях, що працюють на вугіллі чи біомасі, передбачає низькі витрати на експлуатацію. Однак, при цьому не враховуються витрати на боротьбу з вуглецевими викидами. Сонячні електростанції аеродинамічного типу при малому механічному ККД відрізняються низькими експлуатаційними витратами і практично не забруднюють навколишнє середовище. Модифіковані двигуни внутрішнього згоряння, що дозволяють отримувати генераторний газ і спирт, можуть сприяти зменшенню вуглецевих викидів. Цель. Представить и сравнить различные виды возобновляемой энергии с учетом энергетического кризиса, связанного с глобальным потеплением и истощением ископаемых источников топлива, что приводит к выбросам углекислого газа, который является главным источником загрязнения атмосферы и поглощения радиации. Результаты. Генераторный газ и бактериальные двигатели предлагаются в качестве способа уменьшения загрязнения и экономичного получения электрической энергии. Получение электроэнергии на геотермальных и гидроэлектростанциях, а также на станциях, работающих на угле или биомассе, предполагает низкие расходы на эксплуатацию. Однако, при этом не учитываются расходы на борьбу с углеродистыми выбросами. Солнечные электростанции аэродинамического типа при малом механическом КПД отличаются низкими эксплуатационными расходами и практически не загрязняют окружающую среду. Модифицированные двигатели внутреннего сгорания, позволяющие получать генераторный газ и спирт, могут способствовать уменьшению углеродистых выбросов.