Про нову редакцію Українського правопису (стенограма наукової доповіді на спільному засіданні Президії НАН України та Колегії МОН України 24 жовтня 2018 р.) - Єрмоленко, С.Я. (Вісник НАН України, 2018)
Доповідь присвячено актуальному питанню підготовки нової редакції
Українського правопису. Проект нової редакції правопису було розроблено
на основі української правописної традиції з урахуванням новітніх мовних
явищ, які набули поширення в різних сферах суспільного, наукового й культурного життя країни, і схвалено Українською національною комісією з
питань правопису. До складу комісії увійшли представники провідних мовознавчих установ НАН України та фахівці закладів вищої освіти. За результатами громадського обговорення, яке тривало з 15 серпня до 30 вересня 2018 р., Комісія доопрацювала проект нової редакції Українського
правопису і винесла його на розгляд Президії НАН України та Колегії МОН України.