Сучасні масштабні екологічні проблеми в контексті сталого розвитку - Шапар, А.Г. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2009)
Висвітлена особливість сталого розвитку – взаємозв’язок усіх його складових і необхідність постійно вирішувати масштабні екологічні проблеми на принципах гармонізації соціальних, економічних і екологічних аспектів. Освещена особенность устойчивого развития – взаимозависимость всех его составляющих и необходимость решения масштабных экологических проблем на принципах
гармонизации социальных, экономических и экологических аспектов. The feature of sustainable development is shown. It is the interrelation of all of its
components and necessity of the decision of significant ecological problems on principles of
harmony of social, economic and ecological aspects.