Взаємодія 3-піридил- та 3-(імідазо[1,2-а]піридин-2-іл)- ізокумаринів з гідразином - Шабликіна, О.В.; Крехова, О.Ф.; Коноваленко, А.С.; Москвіна, В.С.; Хиля, В.П. (Доповіді НАН України, 2018)
Досліджено продукти взаємодії 3-піридил- та 3-(імідазо[1,2-а]піридин-2-іл)ізокумаринів з гідразином. Показано, що рециклізації 1Н-ізохромен-1-онового (ізокумаринового) циклу в систему 2,5-дигідро-1H-бен зо[d]-
[1,2]діазепін-1-ону передує приєднання молекули гідразину по положенню 3 ізохроменону; а в кислому
середовищі 4-гетарил-2,5-дигідро-1H-бензо[d][1,2]діазепін-1-они зазнають рециклізації у відповідні 3-гетарил-N-аміноізохінолін-1(2H)-они. Исследованы продукты взаимодействия 3-пиридил- и 3-(имидазо[1,2-а]-пиридин-2-ил)изокумаринов с
гидразином. Показано, что рециклизации 1Н-изохромен-1-онового (изокумаринового) цикла в систему
2,5-дигидро-1H-бензо[d][1,2]диазепина-1-она предшествует присоединение молекулы гидразина по положению 3 изохроменона; а в кислой среде 4-гетарил-2,5-дигидро-1H-бензо[d][1,2]диазепина-1-оны претерпевают рециклизацию в соответствующие 3-гетарил-N-аминоизохинолин-1(2H)-оны. The products of 3-pyridyl- and 3-(imidazo[1,2-a]pyridin-2-yl)isocomarins’ interaction with hydrazine are investigated.
It has been shown that the recyclization of 1H-isochromen-1-one (isocoumarin) cycle to the 2,5-dihydro-
1H-benzo[d][1,2]diazepine-1-one system occurs after the addition of a hydrazine molecule to the 3^rd position
of isocoumarin; and 4-hetaryl-2,5-dihydro-1H-benzo[d][1,2]diazepine-1-ones are recyclized into the corresponding
3-hetaryl-N-aminoisoquinoline-1(2H)-ones under acidic conditions.