Geological position and age of Tuxen-Rasmussen layered gabbroid intrusion (West Antarctica) - Mytrokhyn, O.V.; Bakhmutov, V.G.; Aleksieienko, A.G.; Gavryliv, L.I.; Mytrokhina, T.V. (Український антарктичний журнал, 2017)
Main objectives of the study were the identification of geological position of the TRGI and the clarification of its geological age. In addition to the field methods of the geological research the samples collected during this and the previous years were studied using optical and electron microscopy techniques in order to identify petrographic and mineralogical features of the gabbroids. Головною метою досліджень було з’ясування умов залягання та особливостей будови ГІТР, а також уточнення її геологічного віку. Крім польових геологічних методів досліджень, зразки гірських порід, які були зібрані у цей та попередні роки, вивчалися з використанням методів оптичної та електронної мікроскопії для з’ясування мінералого-петрографічних особливостей габроїдів. Главной целью исследований было выяснение условий залегания и особенностей строение ГИТР, а также уточнение ее геологического возраста. Кроме полевых геологических методов исследования, образцы горных пород, собранные в этот и предыдущие годы, изучались с использованием методов оптической и электронной микроскопии для определения минералого-петрографических особенностей габброидов.