Моделювання різномасштабних процесів формування придонних і шельфових вод у південній частині моря Ведделла - Мадерич, В.С.; Терлецька, К.В.; Бровченко, І.О. (Український антарктичний журнал, 2017)
Метою дослідження є чисельний аналіз впливу топографії дна на потік вод, трансформованих під шельфовим льодовиком Ронне-Фільхнера (льодовикових вод), на шельфі і на материковому схилі в морі Ведделла. Целью исследования является численный анализ влияния топографии дна на поток вод, трансформированных под шельфовым ледником Ронне-Фильхнера (ледниковых вод), на шельфе и на материковом склоне в море Уэдделла. The main objective of the study is numerical analysis of the influence of the bottom topography on the flow of waters transformed under the ice shelf of Ronne-Filchner (ice waters), on the shelf and continental slope in the Weddell Sea.