Композиційно-номінативні логіки над ієрархічними даними - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, С.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Будуються нові логіки, які дозволяють більш адекватно описувати властивості предикатів та функцій, визначених над ієрархічними даними. Характерною властивістю цих логік є використання в їх мовах складних імен. Вивчаються семантичні властивості таких логік та визначаються відповідні числення секвенційного типу. New logics more adequate for property descriptions of functions and predicates over hierarchical data are constructed. A characteristic fea-ture of such logics is use of composite names in their languages. Semantic properties of such logics are investigated, corresponding sequent calculi are defined.